Beräkna bilförmånsvärde för tjänstebilar

Ta reda på hur mycket pengar du får efter skatt om har en viss tjänstebil

VOLKSWAGEN Passat GTE 1.4 TSI Plug-in-hybrid, miljöbil 2016

Förmånsvärdet för tjänstebilen är: 2666 kr / månad

Beräkna nettokostnad för tjänstebilen

Nybilspris: 409 900 kr
Nybilspris jämförbar bil: 263 900 kr
Justering: 31 300 kr
Reducering el- eller laddhybridbilar, gas (ej gasol): - 10 000 kr
Förmånsgrundande pris: 295 200 kr
Modellkod hos Skatteverket: 16VW100
Totalt per år: 32 000 kr
Totalt per månad: 2 666 kr

Volkswagen Passat GTE 1.4 TSI Plug-in-hybrid, miljöbil är en miljöbil att föredra eftersom den är mer skonsam mot miljön

Vad blir nettokostnaden för bilförmånen?

Förmånsvärdet summeras med månadslönen för att man ska betala skatt för hela beloppet. Men vad blir då den ökade nettokostnaden för bilen?

VOLKSWAGEN Passat GTE 1.4 TSI Plug-in-hybrid, miljöbil 2016 har ett förmånsvärde på 2 666 kr / månadVad ska man tänka på när man köper tjänstebil?

Har du tankar på att skaffa dig en tjänstebil? Kanske har du eget företag eller erbjuder din arbetsgivare en tjänstebil. Vad ska man tänka på? Vad blir den faktiska kostnaden för tjänstebilen för dig som privatperson?

Systemet med tjänstebilar bygger på att de har ett förmånsvärde som egentligen inte är en kostnad för dig som har tjänstebilen, det handlar snarare om att det värdet läggs på din lön men du får inte extra lön för den utan istället blir skatten högre för att det skattegrundande beloppet är högre. På så sätt får du mindre pengar i plånboken baserat på att du skattar till ett högre belopp.

Rekommenderade länkar

Bilskatt.nu - Beräkna fordonsskatt

Vill du veta hur mycket fordonsskatt du ska betala för din bil? Vi som har skapat bilforman.se har även skapat Bilskatt.nu där du kan fylla i ditt registreringsnummer och se vad du ska betala i fordonsskatt.

Gå till Bilskatt.nu

Anstalld.nu - Beräkna skatt, semester och arbetsgivaravgifter

Är du anställd eller är du arbetsgivare och undrar hur du beräknar skatt och semester? På anstalld.nu kan du fylla i vilken hemkommun du tillhör och räkna ut skatt, semester och arbetsgivaravgifter.

Gå till Anstalld.nu